Over ons

Wij helpen weesfietsen weer op weg!

Het Fietsenstation zorgt ervoor dat de weesfietsen van Helmond weer een nieuwe eigenaar krijgen. Er worden regelmatig fietsen bij ons gedoneerd die vaak verouderde onderdelen hebben. Met een team worden deze weesfietsen opgeknapt zodat ze weer de weg op kunnen. De tweedehands fietsen zijn prima fietsen die goed gebruikt kunnen worden als stapfiets maar ook hebben we prima stadsfietsen die in een goede staat verkeren.

Een enthousiast en divers team

Bij het Fietsenstation werken mensen, die door verschillende omstandigheden moeite hebben om hun plekje terug te vinden op de arbeidsmarkt. Het Fietsenstation geeft deze mensen een kans door het talent van deze mensen te benutten. Samen werken we als team hard om de weesfietsen op te knappen zodat ze weer een nieuwe eigenaar krijgen.

Bij het Fietsenstation is het belangrijk dat je hard kan werken, voor de rest stellen wij geen eisen. Het Fietsenstation moet het begin worden van de toekomst!

Nieuwe kansen in schroot zien

Elk jaar belanden in Nederland minstens één miljoen fietsen op de afvalberg, terwijl belangrijke onderdelen zoals het frame nog prima in orde zijn. Bij het Fietsenstation vinden wij dat dit anders moet. Het idee is om door fietsen, die nog prima in orde zijn, te reinigen en te her-produceren om deze een tweede leven te geven. Met de huidige Fietsenstation collectie behalen we 95% circulariteit, bij het her-produceren van de fietsen. Vorig jaar hebben we 20 ton grondstoffen kunnen besparen door onze circulaire productiemethode.

Het is onze ambitie om de volgende stap te zetten naar een 100% circulaire fiets. We geloven erin dat een (elektrische)fiets van hoge kwaliteit, zowel betaalbaar voor iedereen als milieuvriendelijk kan zijn.