Nieuwe oude fietsen!


Afgelopen woensdag hebben we een hele rits aan fietsen opgehaald. Via de fietsenstalling van het station zijn deze verkregen. Al deze fietsen staan al een heel erg lange tijd stil in de fietsenstalling zonder dat deze worden opgehaald door de eigenaar. Omdat deze al langere tijd stil staan hebben deze dus ook al een tijdje geen onderhoud gekregen.

Nadat de fietsen naar de werkplaats zijn gebracht zijn we met een divers team flink aan de slag gegaan om deze weer een tweede leven te geven. Het is mooi om te zien hoe er van een oude fiets een (bijna) nieuwe fiets kunnen maken! Wij zijn dan ook erg trots op de mensen van de werkplaats. Zij zorgen er telkens weer voor dat er iemand blij kan worden gemaakt met een tweedehands fiets. Ook is het goed om te zien dat deze fietsen niet zomaar worden weggegooid.

Verschil moet er zijn
Niet elke fiets is even makkelijk om te repareren, dat zien we dan ook terug aan hoe veel verschillende soorten fietsen er zijn. Echter zien we wel vaak de wat grotere merken terugkomen zoals: Gazelle, Batavus, Union, Limit en nog veel meer. Met de onderdelen en materialen die we hebben maakt Het Fietsenstation de mooiste modellen weer rijklaar. Deze worden natuurlijk gecheckt voordat deze de werkplaats verlaten.