Fietsenstation, ANWB en Stichting Leergeld: Samen tegen kinderarmoede op de fiets


Fietsenstation: Circulaire fietsen voor een tweede leven

Elk jaar belanden in Nederland minstens één miljoen fietsen op de afvalberg, terwijl belangrijke onderdelen zoals het frame nog prima in orde zijn. Bij het Fietsenstation vinden ze dat dit anders moet. Het idee is om fietsen die nog prima in orde zijn te reinigen en te her-produceren om ze een tweede leven te geven. Met de huidige Fietsenstation collectie behalen ze 95% circulariteit bij het her-produceren van de fietsen. Vorig jaar hebben ze 20 ton grondstoffen kunnen besparen door hun circulaire productiemethode.

ANWB Kinderfietsenplan: Jouw fiets voor een kind in nood

Jouw tweede fiets staat misschien stil in een schuur. Je wilde hem te koop aanbieden, op laten halen of gewoon nog laten staan. Op dit moment zijn er helaas steeds meer kinderen die noodgedwongen stilstaan. Die geen keuze hebben om bijvoorbeeld naar school te gaan, eenvoudigweg omdat deze te ver weg ligt en hun ouders zich geen fiets kunnen veroorloven. Een fiets is noodzakelijk om mee te kunnen doen. Een fiets vergroot je wereld. Het ANWB Kinderfietsenplan is meer dan een fiets!

Stichting Leergeld: Kansen voor kinderen in armoede

In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. Deze kinderen kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn, omdat er niet genoeg geld is. De missie van Stichting Leergeld is: Alle kinderen mogen meedoen! Want nu meedoen is straks meetellen!

Stichting Leergeld helpt kinderen uit gezinnen met geldzorgen in Nederland. De 112 Leergeldstichtingen zorgen ervoor dat deze kinderen in Nederland dezelfde kansen hebben als leeftijdsgenoten. Zo helpen ze bijvoorbeeld met schoolspullen, een laptop, een fiets, zwemles, sport, muziekles of een verjaardagspakket. Ouders kunnen zo het beste aan hun kind geven, en elk kind kan meedoen!

Conclusie

Samenwerking tussen organisaties zoals Fietsenstation, ANWB en Stichting Leergeld maakt een enorm verschil in de strijd tegen kinderarmoede. Door fietsen een tweede leven te geven en kinderen in armoede te voorzien van een fiets, kunnen zij volwaardig meedoen aan de samenleving.