Het Fietsenstation: Geef jouw oude fiets een nieuw leven en maak maatschappelijke impact

Een foto van een werkplaats voor fietsen, Een jongen op een fiets. Met tekst over het doneren van een fiets.

Waarom jouw fiets doneren aan Het Fietsenstation?

Bij Het Fietsenstation geloven we in de kracht van hergebruik en de maatschappelijke impact die we kunnen maken door oude fietsen nieuw leven in te blazen. En jij kunt daar een belangrijke rol in spelen door jouw oude fiets aan ons te doneren. Maar waarom zou je dat doen?

Maatschappelijke impact door jouw fietsdonatie

Wanneer je jouw oude fiets doneert aan Het Fietsenstation, draag je bij aan verschillende leertrajecten voor mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Onze winkel fungeert als een leerwerkplaats waar deze mensen waardevolle ervaring kunnen opdoen in diverse trajecten, waaronder dagbesteding, re-integratie, UWV werkfit maken en stages. Zo geven we hen de kans om nieuwe vaardigheden te leren en zelfvertrouwen op te bouwen voor een betere toekomst.

Toegankelijkheid voor iedereen

Niet alleen help je mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, maar je maakt ook fietsen toegankelijk voor mensen die het financieel wat moeilijker hebben. Dankzij ons samenwerkingsverband met stichting Leergeld kunnen mensen onder een bepaalde inkomensnorm een fiets krijgen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen kan genieten van de vrijheid en mobiliteit die een fiets biedt.

Duurzaamheid en circulaire economie

Door jouw fiets aan Het Fietsenstation te schenken, draag je bij aan een duurzaam project. We geven oude fietsen en onderdelen een nieuw leven, waardoor we de levensduur verlengen en de afvalberg verkleinen. Op deze manier geven we de circulaire economie een flinke boost en verminderen we onze ecologische voetafdruk.

Jouw beloning: 10% korting en hergebruik van onderdelen

Als dank voor jouw bijdrage bieden we je niet alleen de voldoening van maatschappelijke impact en duurzaamheid, maar ook een praktisch voordeel. Bij aankoop van een andere fiets bij Het Fietsenstation ontvang je 10% korting. Bovendien kijken we graag samen met jou of we bepaalde onderdelen van je gedoneerde fiets kunnen hergebruiken, zoals het ringslot, zadel, mandje, fietstassen, en meer. Op deze manier zorgen we ervoor dat ook andere fietsen in ons assortiment kunnen profiteren van jouw donatie.